Dubbelslag Geert Frijters in Zomerkampioenschap 2018

Zondag, 19 augustus 2018

Door de 6e wedstrijd op zijn naam te schrijven is Geert Frijters de eerste Zomerkampioen geworden van onze vereniging.
Hij wist deze wedstrijd 1283 cm vis te vangen en zijn naaste concurrent Peter Tak kwam niet verder dan 1004 cm. Op de 3e plaats eindigde Fred Kwist met 761 cm.

Het was dit seizoen voor het eerst dat aan de zomerwedstrijden een kampioenschap verbonden was.
Het kampioenschap ging over in totaal zes wedstrijden waarvan de drie beste resultaten meetellen.
Met de 6e wedstrijd nog te gaan lag het kampioenschap nog helemaal open. Peter Tak voerde het klassement aan met 143 punten omdat hij een hoger vangsttotaal had dan Geert Frijters en Jan Noordijk die met evenveel punten de tweede en derde plaats innamen.

Gelet op de totaalvangsten van de top drie was het voor hen zaak om de laatste wedstrijd winnend af te sluiten en hiermee 50 punten aan hun puntentotaal toe te kunnen voegen.
Dat lukte uiteindelijk Geert Frijters wat hem de titel zomerkampioen 2018 van K.E.H.S.V. 't Schietertje opleverde.

De grootste vis, een brasem van 61 cm, werd deze wedstrijd gevangen door jeugdlid Robin van der Weerd. Kanjerkampioen werd Koos Tak met een brasem van 62 cm.

Uitslag / eindstand