Fred Kwist pakt titel Binnenwater kampioenschap Het Schietertje Fijnaart

Zondag, 23 september 2018

Robin van der Weerd heeft afgelopen zondag de 6e binnenwaterwedstrijd gewonnen.
De 13 jarige Robin doet dit seizoen voor de eerste keer mee aan aan onze kampioenschappen.
Zo heeft hij al enkele wedstrijden mee gedaan aan het Wickle Picker kampioenschap en leek het hem leuk om ook deel te nemen aan het binnenwater kampioenschap.
En niet zonder succes want met 618 cm was hij de beste van de vakken 4-5 en 6 en dat was uiteindelijk ook voldoende om Rien Nuiten voor te blijven die met 415 cm 1e werd van de vakken 1-2 en 3.

De strijd om het kampioenschap bleef spannend tot de laatste wedstrijd.
De kanshebbers voor de titel waren Fred Kwist en Gerard Meeuwisse en was er nog een kleine kans voor Jan de Rooij.
Gerard en Fred waren ingedeeld in vak 5 wat de spanning alleen maar ten goede komt natuurlijk. In de tussenstand hadden ze allebei 194 punten.

Fred Kwist kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus met 511 cm en Gerard kwam helaas niet verder dan 350 cm.

Jan de Rooij wist deze wedstrijd de grootste vis te vangen, een brasem van 61 cm. In de voorgaande wedstrijden was dit Leen Hartvelt
en Koos Tak ook al een keer gelukt. Maar omdat Koos zijn tweede grootste vis 60 cm was en van Jan 56 cm en Leen 54 cm is Koos Tak kanjerkoning van het binnenwater kampioenschap 2018 geworden.

Na afloop wordt er aan de waterkant onder het genot van een hapje en een drankje nog gezellig nagepraat over het afgelopen kampioenschap.
Het weer gooide deze keer echter roet in het eten, maar de loods van Gerard Meeuwisse was een prima alternatief.

Uitslag 6e wedstrijd en eindstand