Addy Roks Bootkampioen 2018

Zondag, 25 november 2018

Omdat ik de berichten van Ger Lips over het hoofd heb gezien in mijn mailbox, heb ik de uitslag van het bootkampioenschap 2018 vandaag pas op de website gezet. Sorry voor het ongemak, maar waar gewerkt wordt daar worden fouten gemaakt.

Op zondag 25 november zijn 20 bootvissers van onze vereniging afgereisd naar Vlissingen om met elkaar de strijd aan te gaan om het Bootkampioenschap 2018.

Omdat de schipper plotseling ziek was geworden, was hij helaas niet in staat om het schip te besturen. Omdat er een vervanger geregeld moest worden, zijn we een halfuurtje later vertrokken vanuit de sluis om koers te zetten naar de Westerschelde.
Het was een koude dag met een flink briesje, maar het was droog.

Onder het genot van een lekker bakje koffie heeft iedereen zijn stek geloot en rond half tien werd er gestart met de wedstrijd.
De eerste uren werden er op een aantal stekken op de boot goed gevangen, waarna het na twee uur tijd werd om allemaal zeven stekken op te schuiven voor het 2e gedeelte van de wedstrijd. In het begin was het nog goed vissen en werden er regelmatig mooie schar en wijting gevangen.
Daarna ontstond en een stevige stroom door het opkomende water, wat ook nog gepaard ging met springtij.
Er werd nog geprobeerd om hier het hoofd aan te bieden door zwaarder lood te gebruiken, maar de stroming bleek toch te sterk. Om twaalf uur was het tijd om de inwendige mens te versterken. Na de maaltijd was het nog een uurtje vissen, maar al snel bleek dat de stroming alsmaar sterker was geworden.
Er werd nog wel voor de 2e keer gewisseld van stek, maar helaas werd al snel duidelijk dat de wedstrijd moest worden afgeblazen.

De meetploeg werd gevormd en na alle vangsten te hebben gewogen kwam Addie Roks als beste uit de bus met 3950 gram vis.
De tweede plaats was voor Marien van Helden met 3175 gram. Tevens werd hij tot kanjerkoning gekroond met een wijting van 37 cm.
En met 2900 gram eindigde Ko Mangelaars op de 3e plaats.

Ondanks alle kleine tegenslagen kunnen we toch terugkijken op een geslaagd bootkampioenschap.
Tijdens de wedstrijd werden er door Ger Lips ook nog mooie kiekjes geschoten die je terug kan zien op de link Fotoalbum