Fred Kwist wint laatste Vrije Zomerwedstrijd Fort Sabina Henrica

terug naar overzicht

Zondag, 18 augustus 2024

Het Schietertje
Fijnaart
18 augustus 2024
Vrije Zomerwedstrijd 6

Onderstaande foto: Fred Kwist, winnaar van de 6e Vrije Zomerwedstrijd  2024.


's Morgens weer een gezellige drukte tijdens het uitloten. Wie zit waar? Na de meevallers en teleurstellingen over de visstekken, gaat iedereen bepakt naar zijn visplek. Alles is weer mooi gemaaid en het is op zondagmorgen geweldig om langs de waterkant te lopen.
Hier en daar zie je het water kolken. Een karper  geniet van de ochtendzon. De wedstrijd begint en na een kwartier worden de eerste vangsten gemeld. Een bliekje hier, een voorntje daar, maar ook de eerste grote vissen worden geland in het schepnet. De wedstrijd vordert, maar de vangsten zijn nog niet geweldig. Af en toe hoor je een telefoon. Er wordt tussen de "lage kant" en de "hoge kant" doorgegeven, hoe het op de verschillende plekken gaat. De wedstrijd vordert en het eindsignaal gaat na 4 uur vissen af. 
Inpakken en de weegploeg afwachten. De sterke verhalen komen weer voorbij en de fouten worden weer doorgesproken met elkaar. Over een ding zijn ze het allemaal eens. Het was moeizaam vanmorgen. Toch heeft Fred Kwist weer laten zien hoe je moet brasemvissen met 11.050 gram. Hij was duidelijk de beste van de dag. Alhoewel Geert Frijters toch zijn uiterste best had gedaan om zijn tweede wedstrijd op rij te winnen. Helaas ging er vandaag  een aantal brasems af en dat gaf de doorslag. Desalniettemin pakte hij 9.050 gram. Ten slotte de top 3 werd voltooid door Kees Verstraten met 5.075 gram. De Vrije Zomerwedstrijden 2024 zitten er weer op. In september worden de laatste 3 wedstrijden gehouden voor het Binnenwaterkampioenschap. En dat belooft nog veel wedstrijdspanning op te gaan leveren wie zich uiteindelijk de kampioen mag noemen.
Uitslag Vrije Zomerwedstrijd 6

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons Cookie beleid

Accepteer cookies